Άρθρα / Νέα

Πώς να περιποιηθείς τον κήπο σου την Άνοιξη

Πώς να περιποιηθείς τον κήπο σου την Άνοιξη

Ήρθε επιτέλους η άνοιξη, ίσως η πιο όμορφη εποχή του χρόνου! Με χαρά την υποδεχτήκαμε και εμείς αφού έρχεται με περισσότερο φως, άνοδο θερμοκρασίας και φυσικά ανθισμένα φυτά και λουλούδια που στολίζουν κήπους και αυλές. Για έναν όμορφο κήπο βέβαια, βασική προϋπόθεση αποτελεί η σωστή φροντίδα του.

Η σωστή φροντίδα ενός κήπου κατά τη διάρκεια της Άνοιξης είναι σημαντική για έναν όμορφο και υγιή κήπο. Ακολουθούν ορισμένες βασικές συμβουλές για τη συντήρηση του ανοιξιάτικου κήπου:

Καθαρίστε καλά τον κήπο σας

Πρώτα από όλα, ξεκινήστε με ένα καλό καθάρισμα του κήπου. Ελέγξτε τον κήπο σας και βεβαιωθείτε ότι ο χώρος σας είναι ασφαλής και καθαρός. Απομακρύνετε τυχόν αντικείμενα που μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο για τους επισκέπτες του κήπου σας, όπως κλαδιά που μπορεί να σπάσουν και να προκαλέσουν τραυματισμό. Αυτή είναι η ευκαιρία σας να απαλλαγείτε από τα απομεινάρια του χειμώνα και να πάρετε μια καλή ιδέα για το τι χρειάζεται να γίνει στον κήπο σας. Καθαρίστε τα δέντρα και τους θάμνους που βρίσκονται γύρω από τα φυτά. Εάν έχετε δέντρα και θάμνους στον κήπο σας, θα πρέπει να απομακρύνετε τα περιττά φύλλα και κλαδιά. Αυτό θα συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας τους και θα αποτρέψει τις επιθέσεις ασθενειών και παρασίτων.

Τέλος αντιμετωπίστε τα ζιζάνια στον κήπο σας κατά προτίμηση με φυσικό τρόπο. Αν χρησιμοποιείτε ζιζανιοκτόνα, σιγουρευτείτε ότι τα χρησιμοποιείτε με προσοχή και σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Επίσης, προσπαθήστε να αποτρέψετε τα ζιζανιοκτόνα από την επαφή με ανθρώπους και τα ζώα.

Προσθέστε και περιποιηθείτε τα φυτά

Αν θέλετε να προσθέσετε νέα φυτά στον κήπο σας, η άνοιξη είναι η ιδανική στιγμή. Επιλέξτε φυτά που ανθίζουν την άνοιξη, όπως τουλίπες, νάρκισσους, υάκινθους, κρίνα και λουλούδια κήπου. Μπορεί επίσης να θέλετε να προσθέσετε νέα δέντρα και θάμνους για να προσθέσετε ύψος και διάσταση στον κήπο σας. Τα φυτά πρέπει να περιποιηθούν την άνοιξη. Τα περιττά φύλλα και τα κλαδιά που υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια του χειμώνα πρέπει να απομακρυνθούν. Κλαδέψτε τα φυτά και τους θάμνους για να τα ανενώσετε και να τους δώσετε περισσότερο όγκο και υγεία. Επίσης, προσθέστε λίπασμα στα φυτά για να τα βοηθήσετε να αναπτυχθούν καλύτερα και να ανθίσουν.

Περιποιηθείτε το γκαζόν σας και φροντίστε για σωστό πότισμα

Την άνοιξη, είναι σημαντικό να φροντίσετε και το γκαζόν σας. Θα πρέπει να απομακρύνετε το ανεπιθύμητο γρασίδι, να λιπάνετε το γκαζόν και ενδεχομένως να προσθέσετε νέο χώμα. Μπορείτε επίσης να απλώσετε ένα λεπτό στρώμα χώματος ή χόρτου πάνω στο γκαζόν για να το βοηθήσετε να διατηρήσει την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά του εδάφους. Τα φυτά και το γκαζόν χρειάζονται νερό την άνοιξη. Εγκαταστήστε ένα σύστημα άρδευσης που μπορεί να παρέχει επαρκές νερό, καθώς η ξηρασία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη των φυτών. Αποφύγετε όμως το πότισμα κατά τη διάρκεια της ημέρας με άμεσο ηλιακό φως, καθώς τα φύλλα μπορεί να καούν.

Τα παραπάνω είναι μερικά από τα βασικά βήματα για τη συντήρηση του κήπου σας κατά τη διάρκεια της άνοιξης. Ωστόσο, κάθε κήπος είναι διαφορετικός και απαιτεί ανάλογη φροντίδα. Τέλος, αν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα με τη συντήρηση του κήπου ή αν δεν είστε σίγουρος για το τι να κάνετε, η καλύτερη λύση είναι να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό.

Αν ψάχνετε εργαλεία κήπου για τη φροντίδα του, θα τα βρείτε στο mastoraki σε ανταγωνιστικές τιμές. Δείτε όλα τα προϊόντα για την περιποίηση του κήπου εδώ.