Άρθρα / Νέα

6 συμβουλές βαψίματος για τέλειο αποτέλεσμα

6 συμβουλές βαψίματος για τέλειο αποτέλεσμα

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη περίοδος για οικοδομικές εργασίες αφού βοηθάει ο καιρός για να μην δημιουργηθούν προβλήματα.

Έτσι αυτή η περίοδος είναι ιδανική για βαψίματα. Πώς όμως θα γίνει η σωστή προετοιμασία για να μην υπάρξουν άλλα προβλήματα; Συγκεντρώσαμε μερικά από αυτά και σας τα παρουσιάζουμε:

  1. Σωστή προετοιμασία: Καθάρισε τον χώρο από αντικείμενα και συγκέντρωσε όλα τα εργαλεία βαψίματος (χρώμα, αστάρι, πινέλα, ρολό, κοντάρι, γάντια, καπέλο, νωπό ύφασμα, σκάφη, κουβάς, κολλητική ταινία, γυαλόχαρτο, ξύστρα, ρολό χαρτιού οντουλέ, διαλυτικό, στόκος, σπάτουλα).
  2. Προμηθεύσου χρώματα υψηλής ποιότητας. Υπάρχουν εξαιρετικές άοσμες, οικολογικές βαφές, χωρίς βλαβερές χημικές ουσίες.
  3. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στα «κοψίματα», τα σημεία δηλαδή στις γωνίες, τις άκρες του ταβανιού, γύρω από πόρτες και παράθυρα αλλά και πάνω από τα σοβατεπί. Ξεκίνα από αυτά πριν βάψεις τον τοίχο ή κόλλα ταινία στα σημεία ένωσης που δεν θες να βαφτούν.
  4. Καλύψτε τα ρολά και τα πινέλα με ένα νωπό ύφασμα ή σακούλα για να σιγουρευτείτε ότι δεν θα στεγνώσει όσο δεν το χρησιμοποιείτε.
  5. Προσοχή στις πιτσιλιές. Σιγουρευτείτε ότι τα πινέλα και τα ρολά σας δεν έχουν υπερβολικό χρώμα, καθαρίστε με ένα νωπό ύφασμα τις πιτσιλιές την ώρα που δημιουργούνται και πριν στεγνώσουν. Μην ανησυχείτε για τις πιτσιλιές στα τζάμια. Αφήστε να στεγνώσει το χρώμα και θα φύγει εύκολα με μια ξύστρα.
  6. Βάψε με γράμματα για ομοιόμορφη κάλυψη. Τι εννοούμε; Αν βάφεις έναν μεγάλο τοίχο με το ρολό, ξεκίνα βάφοντας ένα «W» στον τοίχο και έπειτα γέμισέ τα ενδιάμεσα κομμάτια μέχρι να καλυφθεί ο τοίχος.

Ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές και δεν θα χάσεις, αφού είναι πολύ σημαντικές για να οργανώσεις τα εργαλεία και τον χώρο σου ώστε τα βαψίματα τοίχων και ταβανιών να γίνουν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τώρα για χρώματα στο mastoraki θα βρεις την καλύτερη ποιότητα σε πολύ καλές τιμές και φυσικά με μοναδική εξυπηρέτηση! Δες τα χρώματα μας εδώ