Άρθρα / Νέα

Πώς να προστατεύσω τον κήπο μου από τον καύσωνα;

Πώς να προστατεύσω τον κήπο μου από τον καύσωνα;

 

☀️🌵  Τι μπορώ να κάνω για να προστατέψω τα λουλούδια και τα φυτά του κήπου από τα εγκαύματα και την ξηρασία κατά τη διάρκεια του καύσωνα;

Τα φυτά μας υποφέρουν το καλοκαίρι, ειδικά μέρες όπως αυτές με έντονη ζέστη και μπορεί να επηρεαστεί η ανθοφορία τους και η ανάπτυξή τους.

🐛 Αν προσθέσουμε και τις ασθένειες των φυτών και τα έντομα που κάνουν πάρτι το καλοκαίρι, τότε τα πράγματα δεν θα πάνε καλά για τα φυτά μας χωρίς την απαραίτητη φροντίδα:

  1.  Αρχικά για το καλοκαίρι μπορούμε να μεταφέρουμε τις γλάστρες μας σε σημεία με σκιά ή στο δυτικό σημείο του σπιτιού ώστε να αποφύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τον ήλιο τις ώρες της μέρας που καίει περισσότερο.
  2. Αν δεν μπορούμε να μετακινήσουμε τα φυτά τότε μια λύση είναι να απλώσουμε από πάνω ένα ειδικό δίχτυ σκίασης.
  3. Ποτίζουμε τακτικά τα φυτά τις πρωινές ώρες ή το σούρουπο και αποφεύγουμε το πότισμα κατά τη διάρκεια της ημέρας
  4. Αποφεύγουμε επίσης το λίπασμα και την κοπριά τις ημέρες του καύσωνα γιατί μπορεί να ταλαιπωρήσει παραπάνω το φυτό. Για να τα βοηθήσουμε μπορούμε να τα ψεκάσουμε με οικολογικό λίπασμα φυκιών.
  5. Αν δούμε ότι τα φύλλα δείχνουν αφυδατωμένα ψεκάζουμε νερό στα φύλλα των φυτών μόνο τις βραδινές ώρες και όχι όταν υπάρχει ηλιοφάνεια.
  6. Προσέχουμε το υπερβολικό πότισμα: Ο φόβος μας μην ξεραθούν τα φυτά μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικό πότισμα με τα αντίθετα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε λοιπόν τις παραπάνω συμβουλές για έναν υγιή και όμορφο κήπο.

Αν χρειαστείς εργαλεία και προϊόντα φροντίδας του κήπου στο Mastoraki.gr θα βρεις την καλύτερη ποιότητα σε καλές τιμές: bit.ly/MastorakiErgaleiaKipou