Άρθρα / Νέα

Πώς να διαλέξω χρώματα για το βάψιμο του σπιτιού

Πώς να διαλέξω χρώματα για το βάψιμο του σπιτιού

Θέλεις να βάψεις το σπίτι αλλά δεν γνωρίζεις πώς να διαλέξεις χρώματα; Είμαστε εδώ για σένα και θα αναλύσουμε κάποια πράγματα για ποιότητες και αποχρώσεις.

Ας αρχίσουμε με τα πιο απλά. Στο χρώμα, όπως και σε πολλά πράγματα σε αυτή τη ζωή ισχύει ένα απαράβατος κανόνας: ό,τι πληρώνεις παίρνεις.

Προσωπική μου άποψη είναι να διαλέξετε ένα χρώμα Α ποιότητας ανεξαρτήτου εταιρίας. Βέβαια μην πάρετε και χρώματα ΦΟΛΕΞ ή ΜΑΠΕΞ. Απλά πρέπει να ξέρετε ότι όλες οι εταιρίες έχουν καλά και κακά χρώματα. Ένα καλό χρώμα έχει περισσότερη αντοχή, περισσότερη καλυπτικότητα και αφήνει πιο ωραία υφή (επιφάνεια). Αυτά μόνο (κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα).

Άλλο ένα πολύ σημαντικό είναι ότι ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν βλέπουμε για να διαλέξουμε το χρώμα από οθόνη κινητού ή υπολογιστή. Σίγουρα θα πάρετε άλλο από αυτό που βλέπετε. Καμία οθόνη δεν μπορεί να πιάσει και να μας δείξει την πραγματική απόχρωση. Πηγαίνουμε στο κατάστημα που θα αγοράσουμε τα χρώματα και βλέπουμε την βεντάλια, αφού αυτό είναι ότι πιο ακριβές υπάρχει.

Για τα χρώματα εσωτερικού χώρου, καλό είναι να διαλέξουμε το αμέσως πιο ανοικτό χρώμα από ό,τι μας αρέσει. Το αναφέρω γιατί στη βεντάλια βλέπουμε ένα μικρό δείγμα. Αυτό το χρώμα σε μεγάλη επιφάνεια όπως είναι ο τοίχος θα δείξει λίγο πιο σκούρο.

Επίσης δεν ασταρώνουμε ποτέ μια επιφάνεια που είναι βαμμένη αν δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν ασταρώσετε κάνετε ζημιά. Είναι καλύτερα να πάρουμε ένα δείγμα ενός λίτρου και να βάψουμε ένα κομμάτι τοίχου, -αρκετά μεγάλο και όχι μια πινελιά- γιατί σίγουρα μια πινελιά θα μας μπερδέψει και μπορεί να έχουμε πάρει αυτή την απόχρωση που μας αρέσει, αλλά επειδή την συγκρίνουμε με το χρώμα που έχει ο τοίχος, να πούμε ότι δεν είναι αυτό που θέλουμε.

Αυτοί είναι λοιπόν κάποιοι βασικοί κανόνες για να επιλέξουμε χρώμα για το βάψιμο του σπιτιού μας.

Για απορίες αλλά και συμβουλές σας περιμένουμε στο mastoraki, Κ. Βάρναλη 31, στο Αιγάλεω.